Harderwijk Anders wil flexibelere openingstijden zwembad

screenshot-2016-10-17-at-19-34-07

Tijdens het eerste deel van de zomer liet het mooie weer op zich wachten en dat was ook te merken in zwembad De Sypel. Er waren minder bezoekers. Gelukkig werd het later in de zomer alsnog mooi weer en het zwembad profiteerde daar van mee. Ook in september was het nog warm, zeker voor de tijd van het jaar. Desalniettemin sloot het buitenbad zoals gepland eind augustus waardoor zowel inwoners als toeristen niet meer konden zwemmen op deze warme dagen. Een gemiste kans volgens Harderwijk Anders. Elders in het land speelden veel zwembaden c.q. gemeenten in op de mooie nazomer door langer dan gepland open te blijven. Ook waren er zwembaden die op hele warme zomerdagen s avonds langer open bleven. De Sypel sluit op zaterdag en zondag, ook op warme dagen, om 1600 uur ’s middags, een enkele keer om 1700 uur.

Harderwijk Anders heeft daarom de volgende vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld:

Is uw college het met Harderwijk Anders eens dat De Sypel flexibeler openingstijden zou moeten hebben om daarmee in te kunnen spelen op weersomstandigheden zoals vroege of late zomers en zeer warme avonden? Zo nee, waarom niet?

Indien uw college het met Harderwijk Anders eens is dat De Sypel flexibeler zou kunnen omgaan met openingstijden is uw college dan van plan om hier werk van te maken voor de zomer van 2017 en volgende zomers? Zo ja, kunt u de raad dan voor het einde van het eerste kwartaal van 2017 informeren over wijzigingen met betrekking tot openingstijden?

Harderwijk Anders hoopt daarmee te bereiken dat inwoners en toeristen van het zomerseizoen van 2017 kunnen zwemmen als het zwemweer is!

 

Harderwijk Anders