Harderwijk Anders stelt vragen over het Waterfront

149

Het project Waterfront is in volle gang. De woningen die tot nu toe gebouwd worden zijn, verkocht. Het gaat vrij goed met dat verdraaide monsterproject waar Harderwijk zich in 2005 stortte. Op dit ogenblik zijn we tien jaar verder en komt het er echt op aan. Nu moet het ingestoken geld terugverdiend worden. Hoe jammer is het dan dat de aannemer deze spanning niet aanvoelt en toekomstige bewoners in het duister laat als het gaat om vertragingen in de aangekochte woningen?

Ineens werd de oplevering een aantal maanden uitgesteld. En dat hoor je dan via via. Niet van de aannemer zelf. Daar zit je dan. Met je oude huis, tussenwoning met alle overbruggingskredieten in de maag. We konden ons goed voorstellen dat onze toekomstige bewoners daar zuur over zijn.

We doen er als gemeente alles aan om het Waterfront zo goed en efficiënt te laten verlopen. Bloed zweet en tranen zitten erin. En ja, er is van alles misgegaan. Maar dat is ook geadresseerd en weer goed opgepakt. De reputatie die het Waterfront nu heeft is een gevolg van die aanpak. Reputatieschade veroorzaakt door marktpartijen kunnen we ons dan ook niet veroorloven.

Vandaar dat Harderwijk Anders het college vragen heeft gesteld over wat de doen met de situatie van deze huizenkopers en wat te doen met de eventuele reputatieschade. Harderwijk Anders vraagt of een onafhankelijk kopersbegeleider een idee is om een start te maken met het hernieuwen van het vertrouwen.

U kunt de vragen hier als pdf te lezen.

Harderwijk Anders