Goed voorbeeld doet goed volgen. (Raadsblog Jack van Zundert)

jack1

Mijn naam is Jack van Zundert, net niet geboren maar wel getogen in Harderwijk. Van origine kom ik van het Zeeuwse Tholen waar ik in 1963 ben geboren: ‘op’ Tholen wel te verstaan, nog niet zo lang geleden was het nog een heus eiland, onderdeel uitmakend van het toenmalig Noord-Zeeland. Vanaf 1967 woon ik echter al in Harderwijk. Ik voel mij dan ook een echte ‘Harderwieker’ en vanaf mijn eerste levensdag verbonden met het Nederlands water.

Thuis vorm ik een gezin samen met mijn vrouw Edith en onze drie meiden, waarvan de oudste twee inmiddels in Utrecht studeren, daarnaast heb ik nog een volwassen zoon die in Spanje woont.  Het wordt in die zin al best wat stilletjes in huis.

In het dagelijks leven houd ik mij bezig als projectmanager bij Stichting Energy4All, een stichting die zich tot doel stelt zoveel mogelijk financiële middelen te genereren t.b.v. het onderzoek naar een medicijn tegen energystofwisselingsziektes, een nog ongeneeslijke, aangeboren ziekte waar per jaar in Nederland zo’n 80 kinderen mee worden geboren, de helft de 10 jaar niet bereikt en zelfs 70% niet volwassen wordt. Daarvoor werkte ik vele jaren bij het servicebureau van Landstede in Zwolle, maar in mijn huidige baan heb ik meer het gevoel van wezenlijke betekenis voor anderen te kunnen zijn. Als je dicht op de doelgroep van Energy4All komt te staan, besef je temeer wat een voorrecht het is dat je kerngezond bent. Zeker als fervent duursporter.

Waarom actief in de lokale politiek?
Ik ben de mening toegedaan dat je samen verantwoordelijk bent voor het welzijn van je omgeving en dat je je daarbij vooral moet laten leiden door wat jij als individu daaraan kunt bijdragen. Het is zo makkelijk om te roepen wat je van een ander verwacht, kritisch naar je eigen inbreng kijken veel lastiger, maar wel de enige manier om meters te maken. Goed voorbeeld doet goed volgen:  wanneer je je inzet voor je omgeving, zal die omgeving dat ook voor jou doen.
Per september 2013 ben ik teruggekeerd in de politieke arena als raadsopvolger voor de fractie van Stadspartij Harderwijk Anders. Vanuit die rol neem ik zitting in de raadscommissie ruimte en kan ik in de opmaat naar de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar opnieuw kennis maken met de lokale politieke cultuur en werkwijze van Harderwijk.  Opnieuw, omdat ik reeds eerder voor Stadspartij Harderwijk gemeenteraadslid ben geweest van februari 2007 t/m maart 2010.

Wat mij drijft? De zoektocht naar een leefbare en veilige stad, aantrekkelijk voor bezoekers maar zeker ook aantrekkelijk voor haar eigen inwoners, de ‘makers’ van onze gemeenschap, van het  mooie stedelijk Harderwijk en landelijk Hierden.

Jack van Zundert, raadsopvolger voor de Stadspartij Harderwijk Anders

Harderwijk Anders