Gertien Koster nieuwe lijsttrekker Stadspartij Harderwijk Anders

Tijdens de algemene ledenvergadering van 11 november hebben de leden van Stadspartij Harderwijk Anders unaniem voor Gertien Koster gekozen om lijsttrekker te worden in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2014.

Gertien Koster neemt daarmee in volle overtuiging het stokje over van fractievoorzitter Gert Jan van Noort. Gert Jan van Noort was van 2002 tot 2010 lijsttrekker van Harderwijk Anders en vanaf 2010 de politiek leider van Stadspartij Harderwijk Anders. Begin dit jaar heeft hij aangekondigd dat het nu tijd wordt dat een ander het gezicht wordt van de partij bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014. Anderen moeten de kans krijgen om met hun enthousiasme het duidelijke verhaal van de partij naar voren te brengen. Gert Jan laat de partij niet in de steek. Wat meer op de achtergrond en in een coachende rol gaat hij via de verkiesbare plek 4 voor een vierde termijn. SHA is uiteraard zeer verheugd dat zij de komende jaren nog van zijn kennis en ervaring gebruik kunnen maken. De leden hebben hem uitvoerig bedankt voor zijn tomeloze inzet en de open en duidelijke wijze waarop hij de politieke boodschap van de partij naar voren heeft gebracht.

Met Gertien Koster krijgt Stadspartij Harderwijk Anders een nieuwe nummer één. Een vrouw die op haar eigen wijze de partij gaat aanvoeren. Gertien was nummer 2 bij de vorige verkiezingen en is sinds 2006 lid van de gemeenteraad van Harderwijk en Hierden. Zij zet zich met hart en ziel in voor de sociale aspecten van de samenleving. De komende jaren worden de transities in het sociaal domein een speerpunt van de gemeente. Een enorme klus om de taken van jeugdzorg, participatie en persoonlijke zorg vanaf 2015 goed geregeld te hebben in onze stad. Gertien zal zich sterk maken om dit proces goed te laten verlopen. Zij is benaderbaar en komt op voor de belangen van diegenen die extra steun nodig hebben. Op haar initiatief heeft Harderwijk een Steunpunt Huiselijk Geweld en staat er op de gemeentelijke begraafplaats een gedenkteken voor het ongeboren kind.

Met Gertien Koster als lijsttrekker ziet Stadspartij Harderwijk Anders de verkiezingen van 2014 vol vertrouwen tegemoet.

Harderwijk Anders