Even voorstellen: Marjan van der Harst

Er zijn leden die iedereen kent en er zijn er waar u wellicht iets minder van weet, maar zeker net zo waardevol zijn voor onze partij! Ook in ons bestuur zijn ze te vinden. Als eerste stellen wij met veel plezier aan u voor onze benjamin en voorvechtster van ons milieu: Marjan van der Harst.

Noordeling op drift

Ruim 25 jaar geleden kwam ik uit het hoge Noorden naar Harderwijk. Opgegroeid in Friesland en opgeleid in Groningen zocht ik een gezellig sfeervol stadje met een dorps karakter. Dat werd dus Harderwijk. Niet te groot en niet te klein en voldoende ruimte om in verbinding met de natuur te blijven. Als kind al was ik me bewust van het gezegde: ‘alles van waarde is weerloos’. Zo redde ik jonge poesjes van de verdrinkingsdood, die mijn vader voor ogen had.

Ik wist dat de omgeving om mij heen van invloed is op mijn welbevinden. Het was dus niet vreemd dat ik als boerendochter milieukunde koos als studie. In dit vak ontdekte ik dat samenwerken en ruimer kijken dan je eigen stukje het succes bepaalt. Dit wetende ging ik mensen begeleiden om te worden wie ze nog meer kunnen zijn.

Momenteel werk ik bij een universiteitsbibliotheek, die de omgeving enorm ziet veranderen. Met de opdracht: neem mensen mee om door deze ‘identiteitscrisis’ heen te komen en houd ook de winkel erbij open. In het ondersteunen van dit soort processen die lastig zijn heb ik lol. Dat komt omdat ik leren leuk vind.

Vernieuwing van de omgeving vraagt ook om vernieuwing van mezelf, ik vind mezelf zeg maar dagelijks opnieuw uit. En dat past prima bij Stadspartij Harderwijk Anders, dus draag ik mijn steentje bij in het bestuur om nu samen klaar te staan voor een mooie toekomst.

Marjan van der Harst

 

Harderwijk Anders