Door de bomen de Markt niet meer zien?

bos

Moeten er wel of niet bomen op de Markt geplant worden na de herinrichting? Dit is een onderwerp van debat in Harderwijk. Met steun van de provincie is er geld beschikbaar om onze binnenstad een facelift te geven. De straten worden aangepakt, er komt nieuwe verlichting, de riolering wordt vervangen en het plein van de Markt wordt komend voorjaar opnieuw ingericht. Experts zijn met plannen gekomen en de burgers en de ondernemers zijn gevraagd om hun mening te geven. Allen razend enthousiast bleek tijdens de inloopavonden.
Een heikel punt is echter het groen op het plein. Moeten de huidige bomen vervangen worden door nieuwe bomen, of liever geen bomen. Ook kan een grote boom geplaatst worden om het groen in te kleuren.
Tja en dan? Zoveel personen, zoveel meningen!
Waar moeten de bomen komen? In het midden of aan de zijkanten?
Hoeveel bomen moeten er komen? Één of tien?
En wat voor soort bomen moeten er komen? Een beuk, een eik of toch maar een plataan?
Als volksvertegenwoordiger heb je de taak om kaders te stellen over de hoofdlijnen. Bij dit onderwerp erop toezien dat het college de herinrichting van de binnenstad goed uitvoert!
Tjonge.. moet je dan ook keuzes maken over bomen?

Zelf vind ik een beuk mooi, maar een andere persoon van de fractie houdt meer van een eik. Een mooie beuk met een bankje eronder is toch van meerwaarde en toch veel waardevoller dan een noestige eik! Nee hoor zegt de volgende uit de fractie. Een rij van acht leilindes heeft mijn voorkeur! Keurig gesnoeid en in gelid zie ik het graag en is mijn keuze.
Als raadslid moet je door de bomen het  bos blijven zien!

Gert Jan van Noort, raadslid voor Stadspartij Harderwijk Anders

Harderwijk Anders