Werkbezoek Bibliotheek Harderwijk

Wij zijn de Bieb!

Eenmaal de bieb altijd de bieb? Allang niet meer. Zelfs in een jaar verandert veel. Dat voortdurend meebewegen met veranderingen in de maatschappij is noodzakelijk en brengt ons steeds verder.

Directeur bestuurder Ben van Heesbeen nam de raadsleden van commissie Samenleving mee in zijn verhaal ‘de Bibliotheek van Harderwijk’.

Dat de bibliotheek niet alleen meer bestaat uit het uitlenen van boeken (de klassieke bibliotheek) is een gepasseerd station, dat hoeft niet meer te worden uitgelegd……althans dat zou je denken. Helaas is het tegendeel waar; Bibliotheek Harderwijk werkt aan haar ‘story’ om duidelijk kenbaar te maken welke maatschappelijke rol zij hebben en steeds meer krijgen binnen de gemeente.

Na de presentatie kregen we een rondleiding door de bibliotheek. Hierbij was het mogelijk om vragen te stellen. Er werd uitleg gegeven over de huidige inrichting van de bibliotheek en de functie van de bibliotheek. Ben vertelde ons waar de ambities liggen, de kansen en de mogelijkheden. Dit mede in relatie tot de huidige ruimte die, door de sterke ontwikkeling, qua m2 begint te knellen.

Meer lezen over de bibliotheek en haar doelen? Jaarverslag 2021 ‘Een bieb in ontwikkeling

Harderwijk Anders